• טיפ לטיגון סופגניות-מומלץ לטגן סופגניות עם חתיכת תפוח אדמה במחבת- זה מונע את החריכה וסופג לכלוך. בנוסף, ככל שהסופגנייה קטנה יותר, כך גדל שטח הפנים שלה עם השמן, לכן מומלץ לאכול סופגנייה גדולה על פני כמה קטנות באותו משקל.
• איך להפריד חלבון מחלמון-קחו משפך קטן, הניחו אותו על כוס ושברו לתוכו את הביצה. החלבון יחליק לכוס שמתחת והחלמון יישאר שלם במשפך.
• מניעת סדקים בבישול ביצה-מלבד השיטה הידועה של הוספת מלח למי הבישול, אפשר להוסיף גם מקל של גפרור ללא ראש הגופרית. זה מונע מהביצה לא רק להישבר אלא גם לזלוג החוצה מבעד לקליפה.
• איך לקלף ביצה קשה-מוציאים את הביצה מסיר הבישול ומשרים אותה במים קרים. ממתינים דקה ומגלגלים את הביצה כך שהקליפה תישבר. משרים אותה שוב במים קרים והקליפה "תנשור" ממנה.
• הקצפת חלבונים-אם הפלתם בטעות טיפה של חלמון אל תוך החלבונים המיועדים להקצפה, אל תנסו להקציף כי זה לא יעבוד. כדי לדוג את הטיפה מתוך התערובת השתמשו בחתיכת קליפת ביצה. הקליפה "ממגנטת" את טיפת החלמון אליה בעוד שאם תנסו לדוג אותה בכפית תגלו שהיא "בורחת" ממנה.
• בישול אורז-תמיד רצוי לטגן את האורז עם כמה כפות שמן לפני הבישול, כדי להוסיף טעם ולמנוע גלישה של המים. אין להסיר את המכסה מהסיר כדי למנוע בריחת אדים ואין לבחוש בזמן הבישול כדי לא לעודד הפרשת עמילנים.
• איך לערבב אורז-מומלץ לערבב ולהפריד אורז עם מזלג בצורת הקפצה . ערבוב בכף ישאיר את האורז דביק.
• איך עובדים עם שמרים? השמרים עובדים טוב יותר עם גלוקוז לכן רצוי להוסיף תמיד מעט סוכר או דבש לשמרים המושרים. לעומת זאת, המלח פוגם בהתפחה של השמרים ולכן רצוי בעת הערבוב שלא יהיה מגע ישיר ביינם אלא לאחר שהשמרים כבר בתוך הבצק.
• איך לשמור לחם טרי-מכניסים לשקית הלחם 2-3 ענפים של סלרי והלחם נשמר רך וטרי.
• עבודה עם בצק-מומלץ להכניס את הבצק על התבנית למקרר ל-30 דקות טרם אפיה, זה ימנע ממנו לצנוח. בצק מכניסים אך ורק לתנור שחומם מראש לדרגה הרצויה.
• דבש שמחליק מהכף-כשמופיע במתכון דבש או סירופ מייפל, מורחים את הכף בטיפה אחת של שמן לפני כן והדבש זולג מהכף בלי להשאיר סימן.
• איך מסדרים בצק לפאי או לקיש-מצננים את הבצק כך שיהיה קשה יותר וקל לעיבוד, מרדדים את הבצק, ומסדרים עיגול בצק גדול מעל תבנית עגולה. גוזרים את הבצק עם מספרים עד שמתקבלת שארית של 3 סנטימטר מסביב לתבנית. כעט ניתן לסדר את הבצק בצורה שבחרתם בצביטות קטנות, הטבעה של שיני מזלג או בצורה מסולסלת.
• בישול דגנים וקטניות-מומלץ לבשל דגנים על אש קטנה בסיר כבד עם מכסה . הסיר הכבד גורם לדרגת הבישול להיות שווה בכל הסיר ומונע הדבקות או חריכה.
• אפיתם עוגיות והן קשות מידי? הכניסו את העוגיות לשקית ניילון, תוסיפו פרוסת לחם ותסגרו את השקית למשך הלילה. למחרת העוגיות תהיינה רכות ואכילות.
• איך לפתוח צנצנת עקשנית-אם ניסיתם לדפוק בתחתית הצנצנת וזה לא עזר, נסו לפתוח את המכסה עם כפפות לטקס דקות. המרקם של הלטקס מונע החלקה ומספק התנגדות למכסה העיקש.
באדיבות - רוטב מתכונים